Versterking gezocht!

Dirigent
Wij zijn een enthousiaste Big Band en we spelen regelmatig op diverse evenementen. Naast het spelen van de bekende jazz Standards (Sinatra, Nestico, Basie, etc) vinden wij het ook leuk om ons van andere bands te onderscheiden met bigbandbewerkingen van poppy stukken (oa Amy Winehouse, Brian Setzer / Stray Cats, Queen, De Dijk, Pharrell Williams en zelfs Beethoven).
We hebben een complete bezetting, ook tijdens repetities, en een vaste zangeres en een zanger, die 1x per maand mee repeteren. Na bijna 10 jaar gaat onze huidige dirigent Jeroen Schippers (trompettist Marinierskapel) helaas een andere uitdaging aan, en dus zoeken wij per juni 2020 (in overleg) een nieuwe, enthousiaste dirigent.
Om een idee te krijgen van wie we zijn en wat we doen kun je op deze website eens rondkijken en luisteren naar wat demo’s. Op onze Facebook-pagina www.facebook.com/debigfunband staan impressies onder “video’s”.

Dit zijn je taken:

  • Je dirigeert wekelijks het orkest bij repetities (ca 40 per jaar), en bij optredens
  • Je denkt met de muziekcommissie actief mee over de te volgen muzikale koers
  • Je hebt een proactieve en enthousiaste houding, en bent ervoor in om mee te denken over nieuwe activiteiten, projecten en potentiële optredens.

Wat verwachten we van jou?

  • Je kunt goed omgaan met de niveauverschillen tussen de muzikanten en weet iedereen op zijn of haar niveau te stimuleren
  • Je bent betrokken bij het reilen en zeilen binnen de band en je bent in staat om gezelligheid en presteren te combineren, waarbij gevoel voor humor gewaardeerd wordt.
  • Je hebt een goed gevoel voor repertoire keuze en de eventuele ad hoc aanpassing daarvan bij concerten
  • Door jouw enthousiaste en inspirerende manier van werken, maak je de wekelijkse repetitie tot een muzikaal feest.

Wat bieden wij:

  • Een enthousiaste amateur big band
  • Een (vrijwel altijd) complete band (we werken ook bij repetities met invallers)
  • Het honorarium zal in overleg vastgesteld worden, afhankelijk van kwalificaties, ervaring en de financiële mogelijkheden van de vereniging

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met ons (bestuur[at]bigfunband.nl) en dan plannen we proefrepetitie(s) in om eens kennis te maken. Graag je reactie voor 26 maart 2020!

Invallers
Als band streven we ernaar om altijd met een complete bezetting te repeteren. Dit komt het speelplezier en de kwaliteit ten goede. Dit lukt meestal, omdat we een lijst hebben met mensen die het leuk vinden om af en toe in te vallen op repetities of optredens. Wil jij ook graag op onze lijst, laat dat dan even weten via onderstaand contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *